HTML

Irodalmi blogok

Friss topikok

  • pankablogja: de Tanárnő, szerintem attól nem lehet meghalni, hogy erősebben dobja be a vízbe...! fizikafaktos e... (2010.05.26. 19:40) Kosztolányi Dezső: Fürdés
  • oFő: történelmi pillanat, a Máté első bejegyzése. és nem is rossz, leszámítva az utolsó megjegyzést, de... (2010.04.22. 08:12) Móricz Zsigmond: Rokonok

Linkblog

Móricz Zsigmond: Rokonok

2010.04.02. 19:05 dumbocrys

Ezt a művet csak, filmen láttam (, bár egy kicsit utána olvastam). A fő konfliktus a rokon. Kopjáss István főügyész mindenhol rokonba botlik. Ezt sem a felesége, sem a főnöke, a polgármester nem nézi jó szemmel. Otthon kapja a rokonoktól a leveleket, hogy segítsen rajtuk, de a felesége nem támogatja a jótékonykodást, ezért többször veszekednek egymással. A polgármester szerint nem lehet úgy dolgozni, hogy közben az embert a rokonok nyaggatják. Zsarátnok városában iszonyatos mértéket ölt a korrupció. Kopjáss a hivatalba lépése után hamar tapasztalja ezt. És ekkor kezdődnek a rémálmok. A főügyész nem tudja, hogy hova tovább. A szíve azt diktálja, hogy tegye azt, mint a többiek, de a lelkiismerete nem hagyja nyugodni. Végül ebben a kilátástalan helyzetben öngyilkos lesz. A film elég érdekes lett. Semmi különös érzés nem kerített hatalmába, azt leszámítva, hogy mikor csöngetnek már=).

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dumbocrys.blog.hu/api/trackback/id/tr541890337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

oFő 2010.04.22. 08:12:54

történelmi pillanat, a Máté első bejegyzése. és nem is rossz, leszámítva az utolsó megjegyzést, de nem tudlak teljes szívből megdorgálni érte, mert én is vártam már a kicsengetést (ez maradjon köztünk).
süti beállítások módosítása